Udeležba na dogodku CFA Society Slovenija in Invesco

Udeležba na dogodku CFA Society Slovenija in Invesco

V torek 26. septembra smo se udeležili dogodka, ki sta ga v Hotelu Slon v Ljubljani gostila CFA Society Slovenija in družba za upravljanje Invesco, ki se s 1.500 milijardami sredstev v upravljanju uvršča med 20 največjih upravljavcev premoženja na svetu. Glavna tema dogodka je bila razporeditev naložb v trenutni situaciji.

Vrhunec dogodka je bila predstavitev Invescovega globalnega vodje oddelka za analizo razporeditve naložb g. Paula Jacksona z naslovom “The Big Picture 2023 Q4: Global asset alocation outlook.” Paul se je dotaknil trenutne makroekonomske slike, trendov in potencialnih priložnosti na obzorju, ter ponudil dragoceno perspektivo za lažje krmarjenje pri trenutnih odločitvah glede razporeditve naložb.

Dogodek je zajemal še tri predavanja in okroglo mizo, od katerih je vsako osvetlilo različne naložbene razrede. Primož Cencelj, vodja obvezniških naložb na Generali Investments je predstavil trenutno dogajanje na obvezniških trgih, mag. Matej Mazi, pomočnik direktorja sektorja naložb na NLB Skladih je predstavil trenutno dogajanje na delniških trgih, Tone Pekolj, partner in izvršni direktor na Alfi PE, pa dogajanje na trgih zasebnega kapitala v Sloveniji in Evropi.

Povezovanje s kolegi iz industrije je dogodek še dodatno popestrilo.